Menu
je bent hier

SCHRIJF JE HIER IN VOOR HET VORMINGSMOMENT

 

Vormingsmoment voor begeleiders

Vanaf 1 maart 2024 moet iedereen die een leerling-chauffeur met een ‘voorlopig rijbewijs met begeleider’ wil leren rijden, een opleiding van 3 uur volgen bij een erkende rijschool.

 De leerling mag 1 of maximaal 2 begeleiders kiezen.

 

⇒ Het vormingsmoment voor begeleiders wordt opnieuw ingevoerd, nadat het tussen 1 oktober 2017 en 12 maart 2020 al verplicht was. Als u het vormingsmoment al volgde tijdens deze vorige periode, hoeft u het niet meer opnieuw te volgen. Uw begeleidersattest blijft 10 jaar geldig.

 

Wat is het vormingsmoment?:

Tijdens het vormingsmoment bespreken we samen hoe we het leerproces het best in gang zetten, welke praktische tips we jullie kunnen meegeven en welke veelgemaakte beginnersfouten zeker kunnen worden vermeden.

Het is geen test van de wegcode, maar een informatiemoment om jullie zo goed mogelijk en veilig de weg op te helpen. Het gaat tenslotte om de veiligheid van uw zoon, uw dochter of iemand die u nauw aan het hart ligt.

 

Wanneer moet het vormingsmoment gevolgd worden?:

Het vormingsmoment moet u minstens 5 maanden voor het praktijkexamen van uw leerling-bestuurder volgen. Na de opleiding ontvangt u van ons een attest. Dit begeleidersattest blijft 10 jaar geldig!

 

De kostprijs van het vormingsmoment bedraagt €20.

Belangrijk! Zorg dat je It's Me hebt geïnstalleerd op je smartphone, hiermee zal je aanwezigheid worden geregistreerd bij de overheid. 

 

Meer info i.v.m. vormingsmoment kan u terugvinden via de site van de MOW